Кускус с пиле

EfrosiaEfrosia
Джедай
479
958
10
1k
25/12/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 047
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Патладжанът обелете, нарежете на малки парченца и го осолете. Оставете под наклон за 20 минути да се отцеди от горчивината, изплакнете и го изпържете до омекване в малко сгорещен зехтин.

Сварете кускуса с пилешки бульон, изплакнете го под течаща вода и го разбъркайте със сока на лимона.

Загрейте още няколко с.л. зехтин и сложете пилешкото, нарязано на хапки да се позапържи. След малко добавете нарязани и разделения на листчета лук.

Разбъркайте и щом се позапържи, добавете всички подправки и нарязаната люта чушка. Прибавете патладжана. Когато пилето е готово, добавете кускуса и объркате.

Проверете как е на сол и снемете от котлона. Поръсете с прясно накълцани листчета мента и магданоз ястието с кукус.

Ако този арабски специалитет ви се вижда твърде пикантен, може и да пропуснете лютите чушки в рецептата за кускус с пилешко.

Но във всеки случай кускус с пиле е нещо, което трябва да опитате.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар