Крокети от качамак

23/04/2012
А.Борисова
отА.БорисоваНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 166
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 200 г
  • праз - 2 стръка или 2 глави кромид
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 150 г по желание
  • масло - 100 г
  • за панировката
  • брашно - за овалване
  • яйца - 2 броя
  • галета - за овалване
  • сусам - 2 с.л., по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 1 л вода да кипне, намалете котлона и при непрекъснато бъркане сипвайте царевичното брашно.

Бъркате и щом се сгъсти добре добавете предварително разбитите 2 яйца, 1 с.л. масло и нарязания на ситно праз или лук.

По желание добавете натрошено сирене. Оставете сместа да се поохлади.

От нея оформяйте неголеми овални крокети, потапяйте ги в брашно, разбити яйца и галета и ги изпържете до златисто в сгорещената мазнина. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар