Пържени гевречета

22/04/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаНовак126146
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции25-30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 445
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • канела - 1 ч.л. равна
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване и добавете киселото мляко, в което предварително сте разбъркали содата.

Добавете канелата и постепенно брашно и замесете гладко и меко тесто, като за кори за баница.

Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см. От нея с помощта на чашка, потопена в брашно изрежете гевречетата.

Правете им малка дупка в средата и ги пускайте да се пържат в загрята мазнина.

Поръсете с пудра захар още топлите готови сладки гевречета. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар