Пържени гевречета

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
263
50
806
22/12/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 701
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване и добавете киселото мляко, в което предварително сте разбъркали содата.

Добавете канелата и постепенно брашно и замесете гладко и меко тесто за гевреци, като за кори за баница.

Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см. От нея с помощта на чашка, потопена в брашно изрежете гевречетата.

Правете им малка дупка в средата и ги пускайте да се пържат в загрята мазнина.

Поръсете с пудра захар още топлите готови сладки гевречета.

Тези пържени гевречета са традиционна закуска!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар