Начин на приготвяне
Беконът се пържи в голям тиган, докато стане хрупкав, след което се отцежда върху домакинска хартия.
3 с.л. от мазнината в тигана се прехвърлят в огнеупорна купа и тя се слага в хладилника.
Смесете в голяма купа хляба, млякото и след 5 минути намачкайте до гладка смес.
В друга купа накъсайте каймата и добавете солта, черен пипер, чесън, хлебната смес с мляко, заделената мазнина и хубаво объркайте всичко.
От сместа направете 4 еднакви кюфтета с дебелина 2 см. Кюфтетата за бургери се пекат на силно загрята скара, като ги запечатвате от двете страни за по около 4-5 минути. Така ще се получат средно изпечени, но ако желаете, може да ги печете повече.
Важно! По време на печенето кюфтетата не се притискат към скарата.
Поднасят се с хляб и гарнитура от зеленчуци.