ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Люти мексикански питки на скара

Люти мексикански питки на скара

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
291
390
6
746
Люти мексикански питки на скара
02/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Загрейте скарата, защото обещаваме да спретнем страхотни парти с приятели и люти мексикански питки"

Необходими Продукти

  • арабски питки - 4 бр. с диаметър 25 см
  • чедър - 115 г сирене
  • черен пипер
  • заквасена сметана - 120 мл
  • зелен лук - 4 стръка (бяла и зелена част)
  • домати - 1 зрял, обелен и почистен от семки
  • люти чушки - нарязани
  • кориандър - 4 с.л. нарязан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези питки може да приготвите на скара с дървени въглища, газова скара или направо на пряк огън.

Върху всяка питка поръсете едната страна с Чедър и черен пипер, а върху тях отгоре сложете от всички останали продукти по равно върху 4-те питки.

Празните половинки от арабските питки се прегъват върху тези с плънката.

Когато ги слагате и махате от скарата, ползвайте най-добре голяма шпатула, за да не се разпаднат. Пълнените питки се пекат около 5 минути, като се обръщат много внимателно веднъж по средата на печенето.

При поднасянето всяка люта мексиканска питка се разрязва на 4 парчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: