ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди Сен Жак на скара с цитрусов сос

Миди Сен Жак на скара с цитрусов сос

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
291
390
6
772
Миди Сен Жак на скара с цитрусов сос
10/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
"За онези, които знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • вода - 235 мл
  • шардоне - 235 мл
  • лимонов сок - 4 с.л. изцеден
  • масло - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • морска сол - 1 щипка
  • чесън - 1 скилидка счукана
  • царевично брашно - 2 ч.л., разтворено в 2 с.л. вода
  • миди сен жак - 12 бр. само бялото месо, разрязано на 2 равни части
  • магданоз - скълцан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд разбъркайте задно водата, виното, лимоновия сок, маслото, меда, солта и счукания чесън. Сложете на котлона, докато кипне, и варете до редуцирането на течността на половина. Бъркайте често през това време.

За да сгъстите соса, добавете разтвореното във водата царевично брашно. Готовият сос се поддържа топъл.

Мидите изпечете на силно загрята скара за по 3 минути от всяка страна. През цялото време ги мажете с разтопеното масло. Внимавайте при готвенето им - не трябва да се пекат твърде дълго, за да не станат жилави.

Във всяка порция сложете по 6 половинки миди Сен Жак и залейте с топлия сос. Поръсете с малко скълцан пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: