ezine.bg»Рецепти»Сосове»Зелено масло

Зелено масло

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
291
390
6
777
Зелено масло
28/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1
"Супер идея за практични домакини"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекота масло на крем и добавете в него лимоновия сок и винената киселина, както и скълцания ситно магданоз. Хубаво объркайте, за да може магданозът да се разпредели равномерно.

За почитателите на пикантните храни в маслото може да се добави люти зелени пиперчици, които предварително са почистени от семки и са направени на пюре.

Така приготвеното масло оформете като колбас с диаметър 3 см и грамаж около 200-300 г. Приберете го увито във фолио в хладилника или го сложете с ледена вода и после съхранявайте на студено.

Зеленото масло е особено подходящо за бифтеци, филе-миньон, медальони, пържена риба и панирани пилешки гърди например. От маслото режете парченце с дебелина около 0.5 см (15-20 г) и сложете върху ястието.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: