ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Студено консоме

Студено консоме

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
29544761k
Студено консоме
28/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"За ценителите на изтънчената френска кухня - студено консоме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бульон от говеждото, 100 г моркови, целина и пащърнак, след което го прецедете.

Смесете предварително накиснатия във вода желатин и пресните домати, които сте изчистили от семенцата, с бульона. Варете 30-50 минути, след което добавете листенцата от магданоз и целината, зърна черен пипер и дафиновите лист.

След като бульонът се свари, прецедете го и го оставете да се изстуди.

Когато поднасяте, добавете в чашата с консоме нарязани на кубчета домати, предварително изчистени от кожата, леко задушени и охладени.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: