Шоколадово суфле с ликьор

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
733
10
1k
23/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 135
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и го разтопете с маслото, на водна баня, при непрекъснато бъркане.

Отделно разбийте яйцата със захарта на пяна и добавете охладената шоколадова смес, заедно с брашното и какаото. Бъркайте до гладка хомогенна смес и добавете черешов ликьор.

Намажете с масло формички с диаметър около 8 см. Поръсете леко с какао по дъното и разпределете сместа за суфле в тях.

Сложете да се изпече в загряна на 220 градуса фурна за около 8-10 минути. Поднесете Шоколадовото суфле с ликьор, обърнато в чинийка.

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 7
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мима
Мима
29.10.2013 14:19
Здравейте,само две думи-щом публикувате рецепти във вашия сайт и искате читателите да ви вярват,моля ви не пишете"ЗАХАР НА ВКУС".Чували сме,че суфлето е капризен продукт.Следователно всички съставки трябва да са точни.Иначе НЯМА СУФЛЕ.
ПРИЯТЕН ДЕН
1
0
katya
katya
15.05.2013 08:08
доста сте опростили рецептата :) формичките се мажат обилно с масло, замръзват за няколко мин във фризер, пак се мажат с масло и се поръсват обилно с какао на прах, изтупват се и тогава се пълнят със сместа...
0
0