ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Палачинкова лазаня

Палачинкова лазаня

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
604
2k
31
2k
Палачинкова лазаня
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции5
"Тази рецепта е две в едно - хем палачинки, хем лазаня Вкусът е определено превъзходен - прекрасна идея за вечеря с чаша вино"

Необходими Продукти

  • палачинки - около 10 броя готови, по - големи
  • за соса
  • колбас - 250 г по избор
  • гъби - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • домати - 3 броя или 200 г доматено пюре
  • магданоз - 5 стръка
  • лук - глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • босилек - 1 ч.л. сушен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • майорана - щипка смлян
  • черен пипер - щипка смлян
  • кимион - щипка смлян
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко мазнина в съд на котлона и задушете накълцания лук, а после чесън и нарязаните колбаси.

Щом се запържи, добавете ситно нарязаните гъби. Щом и те омекнат, добавете доматите заедно с малко вода. Оставете сосът да къкри на бавен огън около 15 минути, като овкусите с всички подправки.

В намазнена тава сложете палачинка или 2 по желание, поръсете с настърган кашкавал, соса и редувайте така до изчерпване на количествата.

Завършете с палачинки и обилно поръсено с кашкавал. Сложете палачинковата лазаня да се пече в умерено загряна фурна за около 20-25 минути.

Рейтинг

5 15
4 7
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка: