Царевичен кекс

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
599
2k
31
2k
Царевичен кекс
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
"Само една топла какаова напитка ви липсва за пълно съвършенство към този царевичен кекс"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • захар - 4 - 5 с.л. с връх
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - настъргана лимонова кора
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте до гладък крем яйцата със захарта. Разтворете содата в киселото мляко и разбъркайте.

При непрекъснато бъркане добавете шупналото мляко към яйцата и по малко от брашното и мазнината.

Добре разбийте и накрая сипете ванилията и лимоновата кора.

Сипете сместа за кекс в намазнена и леко набрашнена тава или кексова форма.

Сложете царевичния кекс да се пече в загряна на 160-180 градуса фурна до готовност.

По желание поръсете изпечения сладкиш с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: