Гъбена мусака с картофено пюре

17/04/2012
"Който знае как се приготвя тази ароматна гъбена мусака, да заповяда в кухнята, ние знаем само как се изяжда "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции8-9
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 650
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и нарежете картофите на кубчета. Сложете ги да се сварят заедно с пилешките бульончета.

Щом са готови излейте водата, като оставите малка част в тенджерата и направете на картофено пюре. Объркайте го с 1 с.л. масло и сол на вкус.

Разстелете в намазнена тава 1/2 от пюрето. Отгоре подредете тънки филийки киселите краставички, царевицата, нарязаните на филийки гъби и овкусете с малко подправки.

Загладете отгоре с останалото пюре, полейте малко мазнина и сложете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за 20 минути.

Извадете, подредете кръгчета домат, поръсете с настърган кашкавал и по желание с малко галета и върнете гъбената мусака с картофено пюре да се запече до приятен загар.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар