Кекс от мляно месо и кашкавал

17/04/2012
Олег Иванов
отОлег ИвановНовак
  • Готвене60 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 916
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте каймата с накълцания ситно лук яйцето, сол, черен пипер и кимион. Нарежете бекона на тънки и дълги ленти и ги наредете по дъното и стените на намазнена продълговата форма за кекс.

Смесете 2/3 от сместа с мляното месо с доматения сос и разстелете на пласт от 1 см дебелина във фирмата върху бекона. Отгоре наредете нарязани тънки ленти шунка и кашкавал.

Отново пласт от каймата и редувайте до изчерпване. Последният пласт е от мляното месо без доматите.

Подвийте краищата на бекона и наредете отгоре още няколко ленти, за да се покрие кекса от мляно месо и кашкавал. Намажете с малко доматен сос и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.

Изпечения кекс с кайма обърнете в голяма чиния и поднесете на парчета с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар