Хамсия на тиган

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
601
959
511
18/03/2017
"Перфектното мезе за бира, приготвено по бърз изобретателен начин "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 191
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хамсия - 1 кг
  • царевично брашно - за овалване
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата.

В подходящ съд разбъркваме солта с царевичното брашно.

Овалваме всяка рибка в брашното, изтупваме я.

Подреждаме рибките ветрилообразно в тиган и заливаме със сгорещено олио.

Пържим рибките и с помощта на капак или голяма чиния ги обръщаме, за да се изпържат от другата страна.

Сервираме с гарнитура по избор.

Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см
42.00 лв.
32.34 лв.
Виж ››

Качествен тиган с незалепващо керамично-мраморно покритие за незабравими моменти в кухнята!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар