Сладък хляб с мед и стафиди

14/04/2012
Олег Иванов
отОлег ИвановНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции1 бр.
  • Преглеждания общо753
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 1/2 от хладкото прясно мляко с щипка захар. Загрейте останалото млякото в съд на котлона и разтопете в него меда, след което добавете зехтина и рома.

Пресейте брашното и в кладенче посредата добавете втасалата мая, солта, и млечната смес с меда, леко охладена.

Замесете хомогенно тесто, като постепенно добавяте орехите и стафидите. Покрийте тестото в намаслена купа и оставете да втаса.

След това оформете хляба в намазана с мазнина форма и го намажете с малко олио отгоре. Сложете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за 10 минути.

След това намалете и доизпечете до готовност. По желание отгоре може да добавите някакви ядки или семена.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар