Пържоли с мед в гювече

13/04/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 116
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г филе
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен пипер - сладък и лют
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското филе на карета с дебелина около 1 с. Във всяко гювече може да сложите по 2-3 карета.

Леко начукайте месото, поръсете със сол, черен и червен пипер, малко сушена мащерка и намажете обилно всяко парче с мед.

Така маринованото месо оставете да престои за 1 нощ в покрит съд в хладилника.

След това го разпределете в гювечета, сложете по малко във всяко запържения с олиото лук, долейте по 100 мл вино сложете капачетата.

Пъхнете ги да се изпекат за около 1 час в умерено загряна фурна. Поднесете със свежа салата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар