Пиле по ловджийски

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
12/04/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 075
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 цяло
  • мазнина - 100 мл
  • сол
  • гъби - 1 ч.ч. ситно нарязани
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • колбас - 2 броя кренвирши или др.
  • ориз - сварен, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте пилето и го нарежете на порции. изпържете го равномерно в сгорещената мазнина, посолете и го извадете в чиния.

В същата мазнина запържете скълцаните лук и гъби. Щом омекнат долейте топла вода и виното. Размийте доматеното пюре, овкусете със сол и черен пипер и оставете да ври за 20 минути.

Прибавете изпърженото пилешко и оставете да ври до пълното му омекване. Няколко минути преди да свалите пилето по ловджийски от котлона, добавете нарязаните ситно кренвирши или друг колба.

Поднесете ястието с малко накълцан пресен магданоз и гарнитура от сварен ориз.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар