ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Класическо пиле-фрикасе

Класическо пиле-фрикасе

Fat BertaFat Berta
Джедай
353518501k
Класическо пиле-фрикасе
12/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Една от най-обичаните традиционни гозби, които всяка домакиня трябва да умее да приготвя - класическо пиле фрикасе"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяло, по - тлъстичко
  • лук - 1 брой
  • морков - 1 брой
  • масло - 6 с.л.
  • брашно - 4 с.л. равни
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • сол - на вкус
  • яйца - 3 жълтъка + 2 твърдо сварени
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз - 2 - 3 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистеното цяло пиле заедно с едро нарязания лук и морков и зърна черен пипер. Оставете го да поизстине и обезкостете. Накъсайте месото, изпържете го в масло до зачервяване като добавите накрая малко сол и го подредете в голяма чиния.

Запържете 4 с.л. брашно в 4 с.л. сгорещено масло. Добавете мляния черен пипер, малко сол на вкус и разредете с прецедения пилешки бульон при непрекъснато бъркане. Оставете да къкри за 8-10 минути, като разбърквате.

Свалете от котлона и го застройте фрикасето с предварително разбитите с лимоновия сок жълтъци. Сипете соса върху месото, поръсете с накълцан магданоз и украсете с резени сварени яйца.

Рейтинг

4.1
52
45
31
20
10
Дай твоята оценка: