ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешка пържола на тиган

Телешка пържола на тиган

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k5k
Телешка пържола на тиган
23/10/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
"Нашето предложение за обяд!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуканата пържола се запържва леко от едната страна. Посолява се.

Другата страна, предварително посолена и панирана в брашно, се пържи до зачервяване. Маха се пържолата от тигана.

В мазнината се слага останалото брашно, което се пържи, докато потъмнее. Гаси се с вино. Като се поизпари, се прибавят вода и сол и се вари.

Получения сос се поднася под пържолата.

Рейтинг

5 8
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: