Картофи на тиган

11/04/2012
Боги
отБогиНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 119
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните картофи и ги подредете един до друг в голям тиган с незалепващо покритие.

Залейте с топлия бульон и добавете розмарина, маслото, зехтина, сол и малко млян черен пипер по желание.

Сложете да заври на силен огън, след което намалете, похлупете и оставете да ври за 15-20 минути.

Щом картофите омекнат и бульонът се редуцира, снемете от котлона и притиснете леко картофите, за да се напукат леко.

Върнете на котлона да ври до изпаряване на цялата течност. Оставете леко да се запържат отдолу, обърнете и запържете за още 5 минути.

Поднесете, поръсени с накълцан пресен чесън или див лук. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар