Картофи на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
825
10
1k
11/04/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 438
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните картофи и ги подредете един до друг в голям тиган с незалепващо покритие.

Залейте с топлия бульон и добавете розмарина, маслото, зехтина, сол и малко млян черен пипер по желание.

Сложете да заври на силен огън, след което намалете, похлупете и оставете да ври за 15-20 минути.

Щом картофите омекнат и бульонът се редуцира, снемете от котлона и притиснете леко картофите, за да се напукат леко.

Върнете на котлона да ври до изпаряване на цялата течност. Оставете леко да се запържат отдолу, обърнете и запържете за още 5 минути.

Поднесете, поръсени с накълцан пресен чесън или див лук.

Potato Express Чанта за печени картофки в микровълнова фурна-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Potato Express Чанта за печени картофки в микровълнова фурна
11.00 лв.
8.47 лв.
Виж ››

Префектните картофи в микровълнова фурна се лесно, без усилия и без излишни мазнини - трябват ви само тези специални многократни торбички и няколко свободни минути

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар