Яхния от агнешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Яхния от агнешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг без кокал
  • олио - 100 мл
  • зелен лук - 2 връзки
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - млян
  • магданоз - 2 връзки
  • сол
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на порции или хапки и го запържете в сгорещената мазнина.

Добавете ситно накълцания лук, запържете го и добавете брашното.

Добавете червения пипер, разбъркайте и долейте водата постепенно.

Оставете да къкри, докато агнешкото омекне напълно и прибавете накълцания магданоз, черен пипер на вкус и сол.

Оставете на слаб котлон за още 20 минути и снемете от котлона.

Разбийте яйцата и киселото мляко и застройте ястието.

Поднесете с клонче свеж магданоз.

Рейтинг

3.7
51
43
31
21
10
Дай твоята оценка: