Задушена телешка пържола

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Задушена телешка пържола1 / 2
25/07/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Приготвянето на сочна телешка пържола не е трудно с наша помощ!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 170 г
  • масло - 15 г
  • лук - 10 г
  • брашно - 5 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вино - 2 с.л.
  • черен пипер
  • моркови
  • кервиз
  • дафинов лист
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се реже на пържоли и се начукват. Посолени леко се запържват в маслото и се изваждат.

В същата мазнина се запържва и лукът, когато се изпържи се прибавя брашното и доматеното пюре.

Връща се месото обратно и се добавя виното, морковите нарязани на кръгчета, кервизът, нарязан на ситно, няколко зрънца черен пипер и дафинов лист.

Заливат се с месен бульон и се варят на умерен огън в затворен съд до омекване на месото. Получения сос се поднася под пържолата.

Получава се страхотна сочна телешка пържола!

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: