Задушена телешка пържола

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Задушена телешка пържола
25/07/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
"Приготвянето на сочна телешка пържола не е трудно с наша помощ!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се реже на пържоли и се начукват. Посолени леко се запържват в маслото и се изваждат.

В същата мазнина се запържва и лукът, когато се изпържи се прибавя брашното и доматеното пюре.

Връща се месото обратно и се добавя виното, морковите нарязани на кръгчета, кервизът, нарязан на ситно, няколко зрънца черен пипер и дафинов лист.

Заливат се с месен бульон и се варят на умерен огън в затворен съд до омекване на месото. Получения сос се поднася под пържолата.

Получава се страхотна сочна телешка пържола!

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: