Бюрек с кайма

13/03/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Това не просто баница, а най-вкусното универсално изкушение, с което можете да закусите, обядвате, вечеряте или посрещнете гости "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции5
  • Преглеждания общо4 613
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и настъргваме лука и го запържваме до омекваме в олиото (водата му не се изстисква).

Прибавяме каймата и готвим докато стане на трохи, сваляме от котлона и прибавяме ситно нарязаните чушка и домати.

Овкусяваме със сол, чубрица, черен пипер, магданоз, копър, естрагон и топлата вода, размесваме.

Изчакваме да се охлади и добавяме 100 г настърган кашкавал. Разбиваме яйцата и прибавяме зехтина, киселото и прясното мляко, разбъркваме.

Взимаме корите две по две и ги намазваме с яйчната смес, разпределяме до средата на кората от каймата и ги завиваме на руло.

Редим рулата в предварително намаслена тава. Мажем готовите рула с остатъка от яйчната смес, разпределяме останалия настърган кашкавал, поръсваме със семена.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност, около 30-40 минути. Вадим баницата и я покриваме с чиста кърпа за 10 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар