Питка роза

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
327
96
191
4
06/03/2017
"На домакинята майсторлъкът ѝ личи при правенето на питки - една да е, но да е роза "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 524
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното млякото и към него прибавяме маята, захарта и 2-3 с.л. брашно. В пресятото брашно правим кладенче и изсипваме вече активираната мая, киселото мляко, солта и олиото.

Замесваме меко тесто, намазваме с малко олио и оставяме да втаса.

Натрошаваме сиренето и към него прибавяме белтъка. Жълтъка оставяме за намазване на питката. Тестото разделяме на 18 равни части. Всяка една от тях разстиламе с ръце, в средата слагаме сирене и малко масло.

Сгъваме на две и краищата притискаме с вилица. Така се получават листата на розата. Подреждаме в намаслена тава и отново оставяме да втаса.

Когато това стане намазваме с разбития жълтък и поръсваме семената. Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 40 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар