Пудинг Дипломат

08/04/2012
Илария
отИларияНовак1171203
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 939
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 1 ч.ч., за карамела
  • вода - 1 к.ч.
  • яйца - 8 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • хляб - 150 г сух или козунак
  • стафиди - 100 г
  • захаросани плодове - 50 г
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте леко 1 ч.ч. захар с кафена чашка вода и облейте с така получения карамел формички, в които ще печете. Може да използвате и 1 голяма форма.

Разбийте много добре и продължително яйцата с останалата чаша захар. Добавете последователно прясното мляко, нарязания на дребни кубченца сух козунак или хляб, стафидите, захаросаните плодове, също нарязани и накрая ванилията.

Хубаво объркайте сместа и я разпределете във формите с карамела. Пъхнете да се изпекат в съд на водна баня в загряна фурна на около 160 градуса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

миланова
миланова
20.04.2013 21:16
крем дипломат се прави с желатин!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв