Суфле с грис

08/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 651
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото със захарта да се загрее и добавете при непрекъснато бъркане гриса.

Бъркайте, докато се сгъсти и свалете от котлона.

Щом се охлади, добавете маслото, лимоновата кора, един по един жълтъците и добре разбийте.

Остържете разрязаната на 2 по дължина шушулка ванилия и добавете към грисовата смес.

Отделно разбийте на сняг белтъците и внимателно ги съединете с останалата смес.

Сипете в намазана с масло тава и сложете да се пече за 30 минути в силно загряна фурна.

Изпеченото суфле обърнете в голяма чиния и го полейте с плодов сироп или сладко от вишниподобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар