ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Мариновано телешко на фурна

Мариновано телешко на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k313k
Мариновано телешко на фурна
07/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг цяло парче от филето
  • сланина - 100 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • вино - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - 10 зърна и млян
  • дафинов лист - 2 броя
  • мазнина - 100 мл
  • лук - 2 глави кромид, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте телешкото месо от филето и го шпиковайте с парченца сланина или бекон и разполовени скилидки чесън. Сложете го в съд и го залейте с виното. Добавете зърната черен пипер и дафиновите листа.

Оставете в хладилника за 1 нощ, а на следващата сутрин го отцедете. Завържете го със здрав конец и го запържете равномерно, като го обръщате в 100 мл мазнина.

Прехвърлете го в намазнена тава върху кръгчета нарязан лук и го посолете, поръсете със смлян черен пипер. Долейте 100 мл топла вода в тавата, покрийте с фолио и сложете да се изпече на умерена фурна.

По желание в тавата може да добавите повече лук. Фолиото се маха на края и се запича до приятен загар. Поднесете маринованото телешко на фурна, нарязано на филии с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: