ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешко с гъби, сметана и топено сирене

Пилешко с гъби, сметана и топено сирене

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
29542461k
Пилешко с гъби, сметана и топено сирене
06/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-3
"Стане ли дума за любовен триъгълник, веднага се сещаме за пилешко месо, сметана и топено сирене"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г гърди
  • мазнина - 4 с.л. олио или зехтин
  • масло - 3 с.л. краве
  • чушки - 1 брой, по желание
  • кисели краставички - 3 броя
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава кромид
  • топено сирене - 100 г
  • сметана - 200 мл течна или заквасена
  • черен пипер - млян
  • сол
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 вида мазнина и запържете нарязаното на жулиени пилешко. Добавете към него всички нарязани зеленчуци, долейте 150 мл топла вода и задушете до омекване на зарзавата.

Добавете топеното сирене и сметаната, когато течността от съда се изпари. Разбъркайте добре, за да се разтопи топеното сирене и овкусете със сол, черен пипер и накълцан магданоз.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: