ezine.bg»Рецепти»Предястия»Печено Сирене»Сирене по чорбаджийски

Сирене по чорбаджийски

EfrosiaEfrosia
Джедай
5061k112k
Сирене по чорбаджийски
05/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • сирене - 400 г
  • домати - 2 броя настърган
  • шунка - 100 г, може и бекон
  • гъби - 4 печурки
  • царевица - 2 с.л.
  • чушки - 1 брой
  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - сладък и лют на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете сиренето на 4 еднакви плочки - по 2 за всяко гювече.

Сложете ги в намазнените гювечета и отгоре разпределете по равни количества от ситно нарязаната шунка, почистените и нарязани гъби, царевицата, нарязаната на колелца чушка.

Поръсете обилно с подправки на вкус и леко разбъркайте, за да се овкусят.

Отделно разбийте добре яйцата и прясното мляко с 1 с.л. брашно и залейте по равни количества в гювечетата. Сложете гювечетата със сирене по чорбаджийски да се пекат за около 45 минути на 200 градуса.

Вкусна рецепта за печено сирене, която е част от българската кулинария.

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: