Сирене по чорбаджийски

EfrosiaEfrosia
Джедай
480
1k
10
1k
Сирене по чорбаджийски
05/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви45 мин.
Общо65 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разрежете сиренето на 4 еднакви плочки - по 2 за всяко гювече.

Сложете ги в намазнените гювечета и отгоре разпределете по равни количества от ситно нарязаната шунка, почистените и нарязани гъби, царевицата, нарязаната на колелца чушка.

Поръсете обилно с подправки на вкус и леко разбъркайте, за да се овкусят.

Отделно разбийте добре яйцата и прясното мляко с 1 с.л. брашно и залейте по равни количества в гювечетата. Сложете гювечетата със сирене по чорбаджийски да се пекат за около 45 минути на 200 градуса.

Вкусна рецепта за печено сирене, която е част от българската кулинария.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: