Сирене по чорбаджийски

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
570
10
1k
05/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 078
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете сиренето на 4 еднакви плочки - по 2 за всяко гювече.

Сложете ги в намазнените гювечета и отгоре разпределете по равни количества от ситно нарязаната шунка, почистените и нарязани гъби, царевицата, нарязаната на колелца чушка.

Поръсете обилно с подправки на вкус и леко разбъркайте, за да се овкусят.

Отделно разбийте добре яйцата и прясното мляко с 1 с.л. брашно и залейте по равни количества в гювечетата. Сложете гювечетата със сирене по чорбаджийски да се пекат за около 45 минути на 200 градуса.

Вкусна рецепта за печено сирене, която е част от българската кулинария.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ели
Ели
27.11.2013 00:12
Ами шунката и доматите?
0
0