Лесен ябълков кейк

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
601
2k
31
2k
Лесен ябълков кейк
04/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
"Добре, онзи който успее да ни каже три разлики между кекс и кейк, ще получи едно парче от този ароматен лимонов кейк"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Смесете настърганите ябълки с канелата, гриса и ги добавете към жълтъците.

Разбъркайте добре и добавете настъргана лимонова кора, ванилията и какаото. Разбийте на твърд сняг белтъците и внимателно ги объркайте към кексовата смес.

Сипете сместа в намазнена форма за кейк и сложете да се пече в умерено загряна фурна, на около 170-180 градуса за около 30 минути. Накрая проверете готовността с клечка и печете още, ако излиза влажна.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: