ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Супа от телешко месо с грах

Супа от телешко месо с грах

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k323k
Супа от телешко месо с грах
04/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • сол
  • грах - 500 г
  • картофи - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • лук - 3 - 4 стръка пресен
  • брашно - 1 с.л. равна
  • мазнина - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. по желание
  • доматено пюре - 1 с.л. по желание
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 броя
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно телешкото, залейте го със студена вода и сложете да ври на силен котлона. Посолете го, щом заври и добавете почистения грах.

Добавете и картофа и моркова, нарязани на кубчета. Щом месото е почти сварено, добавете запръжката.

За нея загрейте мазнината и запържете накълцания ситно лук и брашно. По желание към запръжката добавете червен пипер и доматено пюре.

Оставете супата да ври на бавен огън за още 10-тина минути. Свалете я и разбъркайте с накълцан магданоз и копър по желание.

След 2-3 минути я застройте с разбитите яйца с кисело мляко.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: