Супа от телешко месо с грах

04/04/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 201
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно телешкото, залейте го със студена вода и сложете да ври на силен котлона. Посолете го, щом заври и добавете почистения грах.

Добавете и картофа и моркова, нарязани на кубчета. Щом месото е почти сварено, добавете запръжката.

За нея загрейте мазнината и запържете накълцания ситно лук и брашно. По желание към запръжката добавете червен пипер и доматено пюре.

Оставете супата да ври на бавен огън за още 10-тина минути. Свалете я и разбъркайте с накълцан магданоз и копър по желание.

След 2-3 минути я застройте с разбитите яйца с кисело мляко.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар