Свинско месо с кисело зеле

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
264
50
806
03/04/2012
"Едно от традиционните български ястия, с които всички сме израснали - свинско с кисело зеле, завещано от нашите баби и майки "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 926
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • зеле - 1 кисела зелка, средна
  • мазнина - 1/2 ч.ч. олио или разтопена мас
  • червен пипер - 1 с.л., пълна
  • зелев сок
  • вода
  • сол
  • черен пипер - 1 с.л. млян
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета. Накълцайте киселата зелка. В тенджера наредете ред зеле, ред месо и пак ред зеле.

Залейте с мазнината, в която предварително сте запържили червения пипер и сложете да се готви на котлона.

Налейте до половината на тенджерата по равни части зелев сок и вода.

Оставете ястието да се вари на умерен огън, докато остане почти изцяло на мазнина. Накрая добавете сол на вкус и по желание черен пипер и чубрица.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар