ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Царевични питки

Царевични питки

EfrosiaEfrosia
Джедай
5061k113k
Царевични питки
02/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 бр.
"За да е вкусно ястието, трябва да се хапва с царевични питки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичното и бялото брашно заедно със солта, маята и захарта смесете в голяма купа.

Направете кладенче и добавете зехтина и топлата вода. Започнете да замесвате с ръце, докато получите меко тесто.

Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете на топло да втаса до удвояване на обема.

Премесете го още веднъж и оформете от него отделни малки питки - кръгли или продълговати.

Нареждайте царевичните питки в тава с хартия за печене, поръсена с малко царевично брашно.

Поръсете ги с малко бяло брашно и направете леки разрези на кръст посредата на всяка.

Сложете питките да се пекат в предварително загрята на 200-220 градуса фурна. Печенето отнема около половин час.

Рейтинг

4.7
57
43
30
20
10
Дай твоята оценка: