Крем супа от леща

02/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
"Кой за повярва, че обикновената супа от леща може да стане толкова феноменално вкусно с помощта на подправки или е от любовта, с която е приготвена?"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции2-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 332
  • Преглеждания за месеца356
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете. Сложете лука, морковите, картофите и доматите да се сварят добре в около 1, 5 л вода, като добавите и зехтина.

Щом омекнат, добавете сол на вкус и лещата. Оставете да поври около 15-20 мин. Успоредно запържете за кратко скълцания чесън и го разбъркайте с кимиона и черния пипер, индийското орехче и чубрицата.

Добавете тази ароматна смес към зеленчуците в тенджерата. Снемете я от котлона и пасирайте всичко много добре. Опитайте как е на сол и при нужда добавете още малко. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар