Чорбаджийска сарма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6312k313k
Чорбаджийска сарма
01/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
15 бр.

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 850 г от кокошка или пуйка
  • кисело зеле - 1, 5 кг
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по едри парчета, защото във всяка сърма се слага по едно парче. Сложете го да се запържи в сгорещената мазнина, като накрая го овкусите с част от подправките.

В същата мазнина задушете за няколко минути нарязаната на много ситно сърцевина на киселата зелка.

За завиване на сармите използвайте външните листа, добре почистени от жили и твърди части. Попарете листата с вряла вода и ги отцедете.

Взема се листо, слага се парче от месото и се завива добре. Подреждайте така приготвените сарми в тенджера върху задушената зелева сърцевина.

Отгоре сложете една чиния и долейте топла вода. Сложете ги да врят на тих огън, докато останат на мазнина.

Във всяка чиния сложете по 1 сарма, а около нея - зеле.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: