Сръбски шашлик

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
830
10
1k
01/04/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 888
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг шарено
  • оцет - 400 мл
  • лук - 4 глави кромид
  • дафинов лист - 5 броя
  • бахар - 5 зърна
  • захар - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шареното свинско на едри парчета. Накиснете го в марината от солта, оцета, захарта, дафиновия лист, 1 глава нарязан лук и бахара. Свинското трябва да престои в маринатата 24 часа.

След като е престояло, нарежете останлите глави лук на половинки и разслоете на листчета. Започнете да редувате на големи шишове парче месо и лук, до изчерпване на количествата.

Загрейте много добре скара или барбекю и метнете шашлиците да се пекат, като ги обръщате от време на време и ги понамазвате с останалата марината.

Поднесете сръбския шашлик с гарнитура от картофи и салата.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 9
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Татяна
Татяна
13.06.2013 19:03
Може би е вкусен, но шашлика е кавказко и арабско ястие и не може да бьде срьбски, може да е по срьбски.
0
2