ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Домашни банички

Домашни банички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6262k312k
Домашни банички1 / 2
01/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции1 тава
"Хайде на вкусните домашни банички, топли, топли от фурната"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за намазване
  • сирене - за плънката
  • яйца - 1 брой, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от водата, оцета, солта и брашно толкова, че да се получи тесто, което може да се меси.

Омесеното тесто разделете на топки, намажете ги с малко олио и оставете да си починат на топло за 30 минути.

Всяка топка разточете на много тънко с ръце върху платно или подходяща кърпа.

Върху всяка разточена кора намажете малко мазнина, поръсете с натрошено сирене, смесено с разбитото яйце.

Навивайте на руло с помощта на платното, а рулата завивайте на охлювчета.

Домашните банички се пекат в подмазнена тава в умерено загряна фурна до приятен загар.

Рейтинг

5 19
4 6
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка: