Домашни банички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
34
2k
01/04/2018
"Хайде на вкусните домашни банички, топли, топли от фурната "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124 583
  • Преглеждания за месеца1477
  • Преглеждания за седмицата81
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за намазване
  • сирене - за плънката
  • яйца - 1 брой, за намазване
* мерки и количества
Банички

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от водата, оцета, солта и брашно толкова, че да се получи тесто, което може да се меси.

Омесеното тесто разделете на топки, намажете ги с малко олио и оставете да си починат на топло за 30 минути.

Всяка топка разточете на много тънко с ръце върху платно или подходяща кърпа.

Върху всяка разточена кора намажете малко мазнина, поръсете с натрошено сирене, смесено с разбитото яйце.

Навивайте на руло с помощта на платното, а рулата завивайте на охлювчета.

Домашните банички се пекат в подмазнена тава в умерено загряна фурна до приятен загар.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 19
4 6
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
01.02.2019 21:32
Чудеса на глупоста
0
0
Митето
Митето
25.02.2016 23:21
Мноого твърди станаха...
6
0
Мирелла
Мирелла
18.01.2014 08:34
Благодаря Ви за рецепта.. станаха точно като купешките банички, но станаха твърди, а не меки с лека хрупкава количка. Не знам защо :(
8
0