Гратин с няколко сирена

ЕфросияЕфросияНовак301
30/03/2012
"Ще се справите, всичко ще успеете да изядете, а готвенето е фасулска работа "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 251
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете гратин или тавичка от йенско стъкло с капак. Обелете картофите и ги нарежете на кръгове. Пасирайте чесъна.

Наредете ред картофи, като застъпвате краищата им като керемиди. Поръсвайте с малко от подправките, чесъна и с част от сирената и кашкавала (настъргани) без Пармезана.

Редете така до изчерпване на картофите. Отгоре поръсете с пармезана и залейте с предварително разбитите яйца и прясно мляко.

Тази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко.

Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар