Великденски сладък хляб

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
613
10
1k
28/03/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 904
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото като към пресятото брашно добавите разтворената в малко топла вода и захарта мая. Разбърквайте постепенно и добавете яйцата, солта, рома, стафидите, нарязаните захаросани плодове и канелата.

Омесете добре тестото и го оставете да втасва на топло за около 6 часа. Прехвърлете тестото за хляба със стафидите в намазнена продълговата форма.

По желание го намажете с малко разбит с вода жълтък отгоре. Сложете Великденския сладък хляб да се пече за около 1 час в умерено загряна фурна.

Получава се сладък хляб, вариация на класически козунак.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар