Филе Миньон

27/03/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 892
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 4 броя средно големи пържоли, тънко филе на младо животно
  • масло - към 80 г
  • гъби - 500 г печурки
  • хляб - 4 филии бял
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото филе на пържоли се намазва с разтопено масло и се оставя да престои за поне 30 минути.

Гъбите се почистват, ако са много големи се нарязват и се слагат да се посварят в подсолена вода.

Отделно в 3 с.л. масло запържете 2 равни с.л. брашно в три лъжици масло. Започнете да доливате от гъбения бульон по малко при непрекъснато бъркане и разредете до умерено гъст сос. Към соса добавете сварените и отцедени гъби и го овкусете със сол и черен пипер.

Оставете соса да къкри за около 5 минути и свалете от котлона.

Разбийте яйцето с млякото. В тиган загрейте малко олио, потапяйте филиите в млечно яйчната смес и изпържете хляба.

В същия тиган сложете да се изпържат и посолените и поръсени с черен пипер телешки пържоли.

В голяма чиния се слагат изпържените филии, върху всяка по една пържола и отгоре се залива със соса. Филе Миньон се поднася топло.

Рейтинг

5 5
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ивелина Асенова
Това филе "Миньон" е превъзходно на вкус! Аз правя със свински пържоли, а филиите ги запържвам , като ги потапям само в олио и става много вкусно! Добър апетит!!!
0
0