Лимонов сладкиш без яйца

Dark Angel
Dark Angel
Новак
26/03/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 083
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко и го разбийте със захарта, докато се стопи. При непрекъснато бъркане добавете бакпулвера, олиото, брашното, а накрая и орехите, лимонови сок и кора.

Сипете сместа в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса до пълна готовност. Проверете към края готовността с клечка.

По желание преди да сложите да се пече, може да поръсите с дребно нарязани лимонови корички. Продават се и пакетирани готови в магазините по щандовете с подправки.

Разтопете в съд на котлона пудрата захар с лимоновия сок и с тази глазура намажете изпечения лимонов сладкиш без яйца.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
30.07.2019 18:07
Здравейте, може ли да се добави 1 белтък към рецептата, и ако да - трябва ли да се разбие с миксер? Благодаря.
0
0