Конско месо на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
34
2k
26/03/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 377
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • конско месо - 1 кг чисто, от по - младо животно
  • вино - 2 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1 ч.л. счукан
  • мазнина - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Конското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник. След това се прехвърля в гевгир и се оставя да се отцеди.

Загрейте скарата и добре намазнете реотаните. Всяка пържола конско се намазва с четка с мазнина и се мята на скарата, която трябва да е средно загряна. Печенето отнема около 10 минути. Готовите пържоли запарвайте в купа с капак. Поднесете с червено вино и салата.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
2.69 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 4
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар