Пълнен фазан

26/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 611
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • фазан - 1 брой
  • масло - 50 г краве
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол - 1 ч.л.
  • бекон - около 100 г
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • подправки - по 1 щипка бахар, сушена мащерка и риган
  • сметана - 1 к.ч. заквасена
  • за плънката
  • хляб - 3 филии пресен бял
  • масло - 30 г краве
  • дреболии - от фазана
  • черен дроб - 150 г пилешки
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • хвойна - 4 зърна счукана
  • черен пипер - 4 зърна смлян
  • подправки - пак по 1 щипка бахар, мащерка, риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно лимоновия сок, солта и маслото и намажете хубаво почистения фазан отвън и вътре.

Хляба нарежете на кубчета и го запечете за 10-тина минути, за да се получат крутони.

Дреболиите от фазана и пилешкия дроб се запържват в разтопеното масло за няколко минути. След това се накълцват ситно.

Добавете към тях крутончетата с маслото, магданоза, черния пипер и сушените подправки. Всичко се разбърква добре.

Напълнете фазана с приотвената плънка и зашийте отвора. Сложете фазана в намазнена тава и го покрийте с филийки бекон.

Сложете да се пече на 180 градуса за около половин час, след което махнете бекона и увеличете на 200 градуса.

Полейте с пилешкия бульон, разбъркан със сушените подправки. Оставете да се пече още 30 минути, докато се получи избистрен, а не розовикав сос.

Изпеченият фазан се изважда, а сосът от тавата се разбърква добре със сметаната в съд на котлона без да завира. Поднесете порция фазан, полят със соса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар