Пълнена гъска

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
786
10
1k
26/03/2012
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 752
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Гъска

Начин на приготвяне

Хубаво изчистете и изкормете гъската. Сипете малко от мазнината й и запържете в нея скълцания лук, а след него и обелените и нарязаните на тънки филийки ябълки.

Оставете ги да се задушат добре. След това добавете гъшите дреболии - сърцето, дроба и воденичката, нарязани дребно.

Сложете предварително накиснатата в прясно мляко и отцедена среда на филия хляб, накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и с тази смес напълнете гъската.

Зашийте я и сложете да се пече в намазнена тава, като от време на време в обливате с течността от тавата.

Щом гъската се опече, добавете предварително сварените кестени и картофи и доопечете до приятен загар. Вместо кестени картофи може да добавите кисело зеле, предварително накълцано и объркано със сол и червен пипер.

Традиционна голяма емайлирана тава 41 см-9%
Похапвай си вкусно с:
Традиционна голяма емайлирана тава 41 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар