Пълнена гъска

Бай Ставри
Бай Ставри
Новак
26/03/2012
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 676
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво изчистете и изкормете гъската. Сипете малко от мазнината й и запържете в нея скълцания лук, а след него и обелените и нарязаните на тънки филийки ябълки.

Оставете ги да се задушат добре. След това добавете гъшите дреболии - сърцето, дроба и воденичката, нарязани дребно.

Сложете предварително накиснатата в прясно мляко и отцедена среда на филия хляб, накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и с тази смес напълнете гъската.

Зашийте я и сложете да се пече в намазнена тава, като от време на време в обливате с течността от тавата.

Щом гъската се опече, добавете предварително сварените кестени и картофи и доопечете до приятен загар. Вместо кестени картофи може да добавите кисело зеле, предварително накълцано и объркано със сол и червен пипер.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар