ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки дроб с балсамов оцет

Телешки дроб с балсамов оцет

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k586615
Телешки дроб с балсамов оцет
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Настроени сме романтично, затова и предложението ни ще е по-специално и много ароматно, а вие непременно се възползвайте от него"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Включете фурната на ниски градуси. Обелете лука и го нарежете на тънки шайбички. Загрейте половината зехтин и запържете лука за около минута, като го разбърквате.

Сложете капак и задушавайте още 5-6 минути, след което го прехвърлете в чиния и дръжте на топло. Междувременно нарежете салвия, като трябва да съберете 1 с.л.

Овкусете телешкия дроб с черен пипер. Добавете останалия зехтин в тигана и запържете дроба (по 1-2 минути от всяка страна). Извадете и също дръжте на топло.

За приготвянето на соса трябва да сложите да кипнат балсамикото с 3 с.л. вода, като от време на време разбърквате и стържете парченцата от дроба, залепнали по стените на тигана.

Намалете котлона, добавете сметаната и горчицата. Върнете лука и дроба в тигана, гответе 1-2 минути, поръсете със салвия и поднесете.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: