Маринован сафрид

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
599
2k
31
2k
Маринован сафрид
24/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Спешно търсим още празни бурканчета, защото ние много маринован сафрид можем да изядем"

Необходими Продукти

  • сафрид - пресен
  • морска сол
  • оцет
  • олио
  • черен пипер - зърна
  • бахар
  • копър - няколко стръкчета
  • чесън - 1 глава, голяма
  • дафинов лист - по желание, 1 на буркан
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Хубаво измийте и почистете пресния сафрид от глави, перки, вътрешности и твърди кости. В съд го наредете обилно с морска сол и оставете да престои 12 часа.

След това го изплакнете и го накиснете за 6 часа в оцет. Така престоялият сафрид подреждайте в буркани, като слагате зърна черен пипер и бахар, стръкче копър, скилидки чесън и дафинов лист по желание.

Загрейте олио, докато светне и сипете в бурканите. Затворете бурканите с маринова сафрид и съхранявайте на хладно.

Няма точни мерки, защото зависи от количеството риба, което искате да мариновате.

Рейтинг

5 4
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: